Папардель з тунцем і артишоками
інгредієнти
350 г яєчного папарделі
160 г
3 артишоки
1 зубчик часнику
20 г вершкового масла
20 г оливкової олії extra virgin
кілька гілочок свіжого майорану
сіль
Stampa Ricetta
Приготування
1. Доведіть велику кількість води до кипіння, додайте сіль, коли вона почне кипіти.
2. Почистіть артишоки, розріжте навпіл і видаліть тверді зовнішні листочки, стебла, тернисті кінчики і внутрішні пучки, потім наріжте невеликими тонкими скибочками.
3. Підрум'яньте злегка подрібнений зубчик часнику в каструлі з вершковим маслом і рослинною олією, додайте артишоки, коли часник почне набувати золотистого кольору, приправити сіллю, додайте кілька чайних ложок води, і варіть близько п'яти хвилин, весь час помішуючи. Приправте майораном і додайте скибочки тунця, попередньо зливши з нього рідку частину.
4. Зваріть макарони, злийте воду, а потім додайте соус, ретельно перемішайте. Подавайте негайно.
Так само добре: додайте дрібно нарізаний помідор в артишоки, поки вони готуються.