Панзанелла з тунцем
інгредієнти
для 4 порцій:
1 буханка хліба
2 помідори, тонко нарізані
1 біла цибулина, тонко нарізана
4 редиски, тонко нарізані
1 стебло селери, тонко нарізане
1 жменя свіжого листя базиліка, грубо порвані, плюс додатково для гарніда
сіль і перець
2 ст. ложки винного оцту
1 буханка хліба
2 помідори, тонко нарізані
1 біла цибулина, тонко нарізана
4 редиски, тонко нарізані
1 стебло селери, тонко нарізане
1 жменя свіжого листя базиліка, грубо порвані, плюс додатково для гарніда
сіль і перець
2 ст. ложки винного оцту
Stampa Ricetta
Приготування
1. Наріжте хліб і замочіть в холодній воді на кілька хвилин. Коли хліб набухне, видавіть зайву воду і розріжте на невеликі шматочки. Помістіть овочі, шматочки хліба та базилік у миску.
2. Приправте за смаком сіллю та перцем, додайте червоний винний оцет і оливкову олію.
3. Додати тунець і добре перемішати. Прикрасити листями базиліка і подавайте на стіл.
З Історії
Панзанелла – типове літнє блюдо в Тоскані та Центральної Італії. Оригінальним рецептом є хліб, замочений у воді з огірком, червоною цибулею і базиліком, гарно приправлений оливковою олією, оцтом і сіллю. Сьогодні його часто роблять зі свіжих помідорів з додаванням оливок і тунцем.