Риба в середземноморському раціоні
Правильне харчування відіграє разом з активним способом життя фундаментальну роль у профілактиці ряду захворювань, які дуже поширені в наш час, так звані «хвороби благополуччя» які можуть бути проілюстровані за допомогою Харчової піраміди.
Такі продукти, як крупа, фрукти, овочі, оливкова олія, молочні продукти і йогурт знаходяться в основі здорового харчування, і їх слід вживати щодня, а то і двічі на день.
Продукти в центральній частині піраміди (біле м’ясо, бобові, свіжі сири і риба) слід їсти два і більше разів на тиждень.
Нарешті, у верхній частині піраміди ми знаходимо червоне м’ясо і солодощі, які повинні споживати раз на тиждень.
Риба відіграє фундаментальну роль в середземноморській дієті. Наукові дані показують, що, якщо споживати в правильних кількостях в збалансованому раціоні, риба може допомогти вам зберегти здоров’я на довгі роки.
Насправді риба (як свіжа, так і консервована), забезпечує організм людини цінними поживними речовинами, такими, як білки високої біологічної цінності, мінеральні солі і омега-3 кислоти. Саме тому Нова піраміда
середземноморської дієти, запропонована IFMeD, рекомендує їсти не менше 2 порцій риби на тиждень.